🧭 Designul săptămânii de lucru
Seria Gândire Strategică: evenimente și resurse despre gândire strategică - decizii mai bune despre ce faci pe mai departe.
Salutare,
În această ediție de newsletter te invit să descoperi:
⚡️ Invitația la următorul mini-workshop, care va aplica gândirea strategică la cum ar putea să arate o săptămână mai bună de lucru
🎁 Resurse recomandate după sesiunea de vineri, unde Iulian Olariu ne-a invitat să explorăm împreună cum poți folosi structuri vizuale pentru a lua decizii mai bune
🙌 Recomandări de comunități profesionale care ți-ar putea fi utile
O zi frumoasă și pe curând,
Bülent
1. Mini-workshop ⚡️
Designul săptămânii de lucru
O temă care a reieșit în cadrul celor două workshop-uri recente despre cum îți gestionezi mai bine portofoliul de roluri este cea despre designul săptămânii:
Cum îți așezi săptămâna astfel încât să simți că progresezi?
Cum arată o săptămână echilibrată între rolurile pe care le joci în această perioadă?
✼
Ce vei face la acest workshop?
Vei aplica cele 4 tipuri de criterii de design - rezultate dorite, constrângeri, principii și criterii de test - la designul unei săptămâni de lucru
Vei găsi idei practice pe care să le încerci pentru a-ți face săptămânile mai echilibrate, mai bune, mai palpitante sau cum îți dorești tu să fie
De fiecare dată când susțin o sesiune despre designul săptămânii, mă bucur să văd că cei care participă sunt încrezători și că pot să îi ajute pe cei din jurul lor pe tema asta.
✼
Am creat acest tip de workshop cu inspirație din practici generale de design și din practici specifice de work design, user experience design, flow engineering, visual management și energy management.
Pentru că sunt multe subiecte utile de adresat în jurul temei generale de gândire strategice, probabil va fi singura oară când voi apuca să țin public acest workshop în cadrul seriei pro bono de Gândire Strategică. Dacă vrei să faci exercițiile live, te invit să te înscrii 🥂
✼
🗓️ vineri, 8 martie, 12:00-13:30
Online pe Zoom. Participarea gratuită. 20 de locuri disponibile - pe principiul primul venit, primul servit
2. Resurse recomandate 🎁
Workshop ”Structuri vizuale pentru decizii mai bune”
Îi mulțumesc lui Iulian Olariu, trainer și facilitator vizual, pentru că am explorat împreună intersecția dintre gândire strategică și gândire vizuală în sesiunea de vineri.
Subiectele atinse au fost:
Ingredientele de bază pentru vizualizare
10+1 structuri vizuale pentru luarea deciziilor
Aplicație practică în jurul unei decizii de grup
Dacă îți dorești să explorezi pe mai departe, Iulian îți recomandă:
Planșa cu câteva dintre vizualizările create vineri
Exemple de notițe vizuale
Instrumente Bikablo (mai ales Bikablo Posters)
Dave Gray - Visual Frameworks
De asemenea, fac echipă cu Iulian și cu Ana M. Marin pentru a susține o serie de întâlniri de mentorat de grup în cadrul programului pro bono organizat de asociația profesioniștilor în facilitare IAF România. Tema propusă de noi pentru această ediție de program este: ”Primii pași în facilitarea vizuală”.
Te invit să te abonezi la newsletter IAF România pentru a primi vești despre programul de mentorat.
3. Comunități recomandate 🙌
Iată câteva dintre comunitățile din care fac parte și pe care le recomand cu drag dacă ești interesat(ă) de subiectele în jurul cărora comunitățile există:
Pentru cei care conduc organizații și cei care practică design organizațional: EODF (subiect: org design; site, următorul club de carte e pe 5 martie)
Pentru cei care conduc organizații sau echipe de ingineri: Leaders in Tech (subiect: engineering leadership; pagină LinkedIn, calendar Luma unde vom anunța următoarele evenimente)
Pentru cei care dezvoltă produse (software): Product Management Romania (subiect: product development & management; detalii și invitație la grupul de Slack, lansăm program de mentorat pe 29 feb, iar următorul club de carte e pe 21 martie, cu autorul Itamar Gilad)
Pentru cei pasionați de învățare și dezvoltare și cei care practică L&D sau Talent Development: L&D Shakers (subiect: L&D; grup LinkedIn, pagină Notion despre, colegii de la Cluj au prima întâlnire pe 16 martie) și Offbeat Fellowship (subiect: L&D; site, pagină LinkedIn)
Pentru cei care conduc întâlniri de lucru sau de învățare: IAF Romania (subiect: facilitare; site, newsletter, pagină LinkedIn, grup Facebook)
Pentru cei pasionați de a scrie: Draft by Zest Podcast (subiect: scriere; articol despre comunitate)
✼
Astfel de comunități oferă prilejuri de a întâlni alți oameni pasionați de subiectele respective, de a schimba idei și practici și, cel mai important, de a învăța accelerat pe ce îți propui să crești. Sper să ne vedem și prin aceste comunități 🥂
✼
Seria de Gândire Strategică este un demers pe care l-am pornit pentru a face gândirea strategică mai accesibilă și mai practică pentru oricine este interesat să ia decizii mai bune pe mai departe, în diferite contexte.
Aici poți găsi resursele din toate sesiunile din seria de până acum, iar aici e povestea mai pe larg despre această inițiativă.
Gazdă a seriei: Bülent Duagi, consilier pe strategie și design organizațional
Dacă ai prieteni sau colegi cărora le-ar fi utile sesiunile și resursele de aici, invită-i să se aboneze la newsletter pe gandirestrategica.ro